Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A salátát leöblítjük, szárazra rázzuk, és apró darabokra tépkedjük. A répát meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk/reszeljük. A paprikát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A hagymát összekeverjük a darált hússal, a kechuppal, a curryvel, és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát hat részre osztjuk, és kolbászkákat formázunk belőle. Felforrósítjuk az olajat, és a kolbászkákat aranybarnára sütjük benne. A tortillát a csomagon olvasható utasítás szerint előkészítjük, vagy megsütjük. Mindegyik tortillára szórjunk salátaleveleket, helyezzünk rá egy-egy húspogácsát, pár szál répa- és paprikacsíkot, majd tekerjük fel. A zöldhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és a szószhoz keverjük a krémsajttal és a joghurttal együtt. A tortillához tálaljuk.
Tortilla
Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg szitált sima liszt
12 dkg szitált kukoricaliszt
2 dl meleg víz
liszt a nyújtáshoz
Elkészítése: Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Késsel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz. A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük. Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. Mindkét oldalnak elegendő néhány másodperc. Ha a serpenyőben égni kezd a felesleges liszt, papírtörlővel kitöröljük.
Fontos!
A tortillához használt kukoricaliszt őrölt kukoricaszemekből készül. A liszt textúrája változó, ehhez a recepthez finomra őrölt kell. Nem tévesztendő össze a polentával, amely ehhez a recepthez nem használható!
Jó tudni!
A tortilla légmentesen lezárt edényben egy hétig friss marad. Tálalás előtt gyorsan megmelegíthetjük a sütőben vagy a mikrohullámú sütőben. A kiszáradt tortillákat falatnyi darabokra törve olajban ropogósra süthetjük – ez a Mexikóban népszerű tortillachips.
Előkészítés: 30 perc
Teljes sütési idő: 20 perc
1 adag: 786 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.