Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a vaníliakivonattal, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadunk 1 tojássárgáját, és linzertésztává gyúrjuk. Ezután fóliába tekerve 20 percre hűtőbe tesszük.
A meghámozott és kimagozott almát nagyon vékony szeletekre vágjuk, és óvatosan összekeverjük a cukorral, az apróra vágott bazsalikommal és a lime-héjjal.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kb. 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk, tepsiben 6-8 percig elősütjük, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A tészta másik felét valamivel nagyobbra nyújtjuk, lefedjük vele a tölteléket, és a széleit összezárjuk az alsó tésztaréteggel. A tetejét megkenjük a tojássárgájával, villával megszurkáljuk (hogy sütés közben a gőz el tudjon távozni), és sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.