Elkészítés: A pontyot megpucoljuk, zsigereljük, kifilézzük, és a két fél részt, a farkánál bevágva bőrétől elválasztjuk. Mindkét felét egyforma szeletekre vágjuk (4-4 szelet), beirdaljuk, sózzuk, durvára darált színes borssal behintjük. 1/2 órát állni hagyjuk, majd minimális olajon mindkét oldalát rost serpenyőben megsütjük. Elég 2-2 perc oldalanként. A megkapatott szeleteket vékonyan kiolajozott tepsibe helyezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A spenótot leforrázzuk, leszűrjük, és késsel apróra vágjuk. A tejben áztatott zsemléket kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük, belekeverjük a vágott spenótot, fűszerezzük, sózzuk, majd a zúzott fokhagymát és 1 egész tojást is hozzákeverünk. Ezt a masszát szépen 4-5 mm vastagon elkenegetjük a halszeletek tetején, végül reszelt sajttal beborítjuk, és a sütőben közép rácson 20 percig sütjük, majd infrán és légkeverésen további 5 percet, hogy a sajt egy kicsit megbarnuljon.
A zöldségkörethez kevés olívaolajon a cm-es darabokra vágott újhagymát megpirítjuk, mehet bele a többi zöldség is, sózzuk, bazsalikommal ízesítjük, ne törjük össze, óvatosan kevergessük, pár perc alatt készen van.
A halat párolt rizzsel, petrezselymes burgonyával és a zöldségkörettel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.