Elkészítés: A tököt meghámozom, karalábévájóval eltávolítom a belsejét, amit később majd felhasználok. A sárgarépát lekapargatom, a paradicsomokat pár percre forró víbe dobom, meghámozom. A hagymát tisztítás után felaprítom. A hagymát és a tök kikapart belsejét az olívaolajon megdinsztelem. Közben a tökcsónakokat zöldséghámozóval szalagokra szelem (körülbelül 1 centi szélesek lesznek). Ugyanígy hosszú szalagokká hámozom a sárgarépát (ha a répa jóval hosszabb, mint a tök, a szalagokat keresztben megfelezem), majd felszeletelem a hámozott paradicsomot. A dinsztelt hagyma-tök keverékhez hozzáadom az ajvárt, megkeverem, majd beleteszem a mézet, a szárított fűszereket, rádobom a sárgarépaszalagokat. 4-5 percig hagyom rotyogni, majd hozzáadom a paradicsomot, sót. Legvégül beleteszem a tökszalagokat, de már csak 2 percig hagyom a tűzön - így a zöldségek roppanósak maradnak.
Melegen rizzsel, bulgurral, zsemlével, könnyű nyári ebéd vagy vacsora, de hidegen, magában is remek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.