Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, megdinszteljük benne a felaprózott vöröshagymát, és egy pillanatra a zellerleveleket is megkapatjuk (csak a fele levelet szórjuk bele), ráhintünk egy kanál lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük 1,5-2 l vízzel és sózzuk, illetve ételízesítőt teszünk bele, majd visszamehet a tűzre.
A burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk, és a zubogó levesbe tesszük őket. Amint a gombócok megfőttek (kb. az utolsó gombóc után 4-5 perccel) készen is van, lehet tálalni. Akkor igazán jó, ha a gombócok lágyak maradnak, nem keményednek meg.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.