Elkészítés: Felolvasztjuk egy lábasban vízgőz felett a csokoládét, és hozzákeverjük a cukrot és a vajat.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgája mehet a csokiba óvatosan. Folyamatos kevergetés után, ha már némileg egynemű a masszánk, levesszük a gőzről.
Megpirítjuk a szeletelt mandulát, ezt is a csokihoz adjuk, végül a lisztes-mandulás-sütőporos száraz hozzávalók keverékét is beleforgatjuk. Jöhet a tojásfehérje is, finom mozdulatokkal, vigyázva belekeverjük, hogy ne törjön a hab.
Kapcsos kerek formában 180 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük, végezzünk tűpróbát!
Kicsit pihentettem, majd díszítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.