Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokoládés Charlotte recept
recept
Rafinált

Csokoládés Charlotte

120 perc
0 adag
Költséges
2012. 04. 22.

Elkészítés

Elkészítés: Előkészítünk 1 nagyon nagy tálat és 2 közepeset (vagy 2 nagy tálat, én csak így fértem el :)). A nagy tál a 10 tojásfehérjéhez szükséges, amit a vaníliás cukrokkal kemény habbá verünk. Mivel 2 adag piskótamasszát készítünk, ezért a tojássárgákat elosztjuk, 5-5 kerül a másik 2 tálba. Ezekhez hozzáadunk 6-6 evőkanál cukrot, és őket is habossá mixeljük, majd ízesítjük vanília-aromával, és beleszórunk 1-1 csipet sót is. Végül a 2-2 evőkanál kakaóport, a fél-fél tasak sütőport és az 5-5 evőkanál lisztet is hozzákanalazzuk, és egyenként homogénné keverjük a mixerrel. Úgy találtam, hogy túl darabos a massza, ezért még 1-1 evőkanál tejjel lazítottam őket. Megfelezzük a tojáshabot, és spatulával belekeverjük a masszákba.

Tepsibe sütőpapírt teszünk, és az egyik tál felét! szétoszlatjuk, és mehet a sütőbe, 5 perc nagy lángon, + 5-10 perc kis lángon sül.

Ha kivettük az első sütetet, a papírral együtt feltekerjük, és vizes konyharuhába csavarjuk a papíros henger-sütit. Még 3-szor megismételjük ezt, s lesz 4 tekercsünk. (Isteni kakaós az illatuk!)

Most elkészítjük a töltelék krémet. Megfőzzük a vaníliás pudingot (forralunk tejet, egy kis tejben összekeverjük csomómentesre a pudingport s 4 evőkanál cukrot meg az aromát, végül összeöntés, és tűzön kavargatjuk, míg besűrűsödik teljesen).

Az első tekercset kigördítjük, levesszük róla a papírt, s megkenjük pár evőkanálnyi pudinggal. Majd visszatekercseljük. Megtöltjük a többi tekercset is. (A puding nem fog mind elfogyni, ez nem baj, még felhasználjuk.)

Egy nagyobb méretű tálat kibélelünk alufóliával. A tekercsekből 3 rudat kb. 0,5-1 cm vastagságúra felkarikázzuk (a szélüket levágjuk, ami nem tökéletes karikát ad, ez lesz a foltozó anyagunk). A tálat immár a tekercs-karikákkal is kibéleljük, a köztük felmerülő apróbb lyukakat a nyesedék sütikkel pótoljuk. (1 tekercset tegyünk félre az aljához.)

A krémhez 8 dl tejet tegyünk fel forrni, addig a maradék 4 dl tejben elkeverjük a 3 csomag csokipudingot cukorral, kakaóporral, vanília-aromával és rumaromával, csomómentesre, majd hozzáöntjük a forró tejhez, s kevergetjük, míg szép sűrű nem lesz.

A meggybefőttet kinyitjuk, s leszűrjük.

Kezdhetjük a süti belső rétegeit rakosgatni. Először csokipuding jön, rá egy kis meggy, majd néhány háztartási keksz. A kekszre öntsük a maradék vaníliapuding felét. Nekem még maradt a 3. tekercsemből egy kicsi, ezt is beletettem a közepébe. Majd újra csokipuding, meggy, keksz, vaníliapuding, meggy, végül megint csokipuding következik, míg el nem lepi a tál falát.

Végül elfedjük a 4. rúd kis sütikarikáival, itt is betömködjük a lyukakat, és a kezünkkel egy kicsit szorítsuk össze a sütit, hogy ne legyenek kiálló darabok, s hogy egyben legyen. Alufóliával befedjük, s már mehet is a hűtőbe.

Következő nap egyszerűen kibontjuk: ráteszünk egy tálat, és együtt megfordítjuk őket, s kizuttyan a süti, amiről szintén egyszerűen lejön a csomagolás. Lehet tálalni!

Megjegyzés
A receptet és a fotót HabcsokMezi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.