Elkészítés: A krémhez a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a diót, kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, míg fehér és habos nem lesz. 10 dkg vajat elkeverünk 3 evőkanál porcukorral, rummal ízesítjük, és habosra keverjük, majd a diókrémmel összedolgozzuk.
A piskótához a tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a porcukrot, majd belekeverjük a tojássárgákat, kanalanként hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a lereszelt csokoládét.
Kivajazott, lisztezett formában mérsékelt lángon megsütjük.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk (nagyobb forma esetén 2-be is elég), a diós krémmel megtöltjük, a tetejét és oldalát is megkenjük, reszelt csokoládéval meghintjük.
Marcipán sündisznókkal és levélkékkel díszítettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.