Elkészítés: A meggyet előző este áztassuk be rumba, de ha jó előre tervezünk, akkor már akár egy héttel korábban.
A gesztenyemasszát törjük át krumplinyomóval, majd adjuk hozzá a puha vajat, a tejszínt, a vanília kikapart magjait, és keverjük egynemű masszává.
A csokoládét olvasszuk meg gőz fölött. A tojások fehérjét verjük habbá, adjuk hozzá a cukrot, és verjük még így néhány percig, amíg teljesen el nem olvad benne a cukor. A gesztenyés masszát keverjük össze az olvasztott csokoládéval, majd szitáljuk bele a lisztet, alaposan keverjük el ezzel is, ezután három körben, óvatosan forgassuk bele a felvert habot.
Öntsük a tésztát 20 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és toljuk 50 percre 150 °C-os sütőbe.
Kínáljuk lecsöpögtetett rumos meggyel, hedonisták adhatnak hozzá még egy gombóc vaníliafagylaltot vagy tejszínhabot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.