Elkészítés: Egy tálba öntsük bele az 1 kg lisztet. Egyik szélébe készítsünk egy kis mélyedést, tegyük bele az élesztőt szétmorzsolva, szórjunk rá pici cukrot, öntsünk rá kb. 3 cl tejet és egy kis lisztet húzzunk rá. Amíg az élesztő kel, a tejfölbe tegyük bele a sót, a tojást és a citrom reszelt héját, és jól keverjük össze. A tej felébe tegyük bele a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, és tűzhelyen olvasszuk fel. A kakaóporhoz öntsünk pici tejet, és keverjük simára.
Ha megkelt az élesztő, öntsük a tál másik szélébe a tejfölös keveréket, és lassan kezdjük összedolgozni úgy, hogy közben a margarinos tejet is adagoljuk hozzá.
Ezután jól kidolgozzuk a tésztát és megfelezzük, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaós tejet, a másikat úgy hagyjuk. Ezután a tésztákat 3-3 részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. A kinyújtott sárga lapokat megkenjük az olvasztott margarinnal és a lekvárral, utána rátesszük a barna lapot. Feltekerjük, tojással megkenjük a tetejüket, és 1 órán át kelesztjük.
Hideg sütőbe tesszük, 180 fokon hagyjuk kb. 15 percig, aztán 150 fokon sütjük tovább kb. 35-40 percig.
Közvetlenül sütés után lekenhetjük cukros vízzel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.