Elkészítés: A füstölt szalonnát felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, benne a szalonnát zsírjára sütjük, az apróra vágott hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk, majd rátesszük a csülköt, és összesütjük. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a feldarabolt paprikát, paradicsomot (télen házi lecsót) és a tört fokhagymát. Fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Szükség szerint ha a lecsó leve elfő, vizet öntünk alá.
Friss kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.