Elkészítés: a tejet meglangyosítjuk a cukorral,majd belemorzsoljuk az élesztőt felfuttatjuk.Egy tálba beleszitáljuk a lisztet beöntjük a élesztős tejet, hozzáadjuk a tojás sárgáját ,a csipet sót elkezdjük össze állítani a tésztát apránként beledolgozzuk az olvasztott vajat és az olajat .addig dagasztjuk amíg a tészta elvélik a tál oldaláról és a kezünkről.A dagasztást úgy végezzük ,hogy a tésztát mindig felfelé húzzuk mennél több levegőt vigyünk a tésztába.Ha kész a dagasztás a tésztát három felé vesszük gombócokat formázunk belőlük.Az egyik marad sárga eredeti ,a másodikba beledolgozzuk a tejjel cukorral elkevert kakaót, a harmadik tésztába bele dolgozzuk a cékla levet .A kész tésztákat gombócokat letakarjuk és 30 percig kelesztjük.Ha megkeltek a tésztát hosszú rudat formázzunk és ellentétes irányba óvatosan megcsavarjuk.Egymásmellé tesszük a rudakat és összefonjuk.A kuglóf formát alaposan kikenjük mindenhol ne ,hogy beleragadjon.A megfont színes kalácsot a kuglófformába tesszük letakarjuk és újabb 30 percig kelesztjük .Ha megkelt 170c sütőbe toljuk 35 percre .Ha megsült akkor a formában rácson langyosra hűtjük.Majd kiborítjuk és a tetejére öntjük a citromos cukor szirupot.Hagyjuk lefolyni ez lesz a dísze.A cukormáz :20 dkg porcukorral kikeverünk folyósra a citrom levét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.