A zserbó glutén-, tej- és tojásmentes tésztájához, egy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és az élesztőt, majd morzsoljuk el a margarinnal és öntsük hozzá a növényi italt.
Gyúrjunk egynemű, rugalmas tésztát és pihentessük szobahőmérsékleten 30 percet.
Osszuk a tésztát 3 egyenlő részre. Rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk ki az első tésztát kb. 20x30 cm-es téglalappá.
Tegyük a kinyújtott tésztát tepsibe. Kenjük meg 3 evőkanál lekvárral, szórjuk meg darált dió és cukor keverékének felével.
Nyújtsuk ki a második tésztát és tegyük a diós töltelék tetejére. Kenjük meg ezt is lekvárral és szórjuk rá a cukros dió másik felét.
Fedjük le az utolsó kinyújtott tésztával, majd villával szurkáljuk meg a tetejét. Erre azért van szükség, hogy sülés közben a gőz távozni tudjon, így nem púposodik fel a lap.
Pihentessük szobahőmérsékleten újabb 30 percet, közben melegítsük fel a sütőt 180 fokra.
180 fokon 30 perc alatt süssük készre.
A kihűlt zserbó tetejét kenjük meg olvasztott csokoládé és olaj keverékével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.