Elkészítés: A legyalult tököt megsózom és kevés ecetet öntök rá. Az ecet azért szükséges, mert főzéskor a tök nem fog szétfőni, ropogós marad.
Amíg a tök áll, a hagymát felaprítom. Egy lábosba olajat öntök (kb. 1,5-2 evőkanálnyi) és kb. 2 evőkanál lisztet szórok rá. Ezt kissé megpirítom, és az összevágott hagymát üvegesre párolom rajta. A tűzről levéve tört paprikát adok hozzá, majd a gyengéden kinyomott tököt is hozzáadom az aludtejjel és kevés vízzel, jól elkeverem. A félbevágott tv paprikát is hozzáadom.
Ha még fiatal a tök, kb. fél órányi főzés is elegendő. Ha szükséges, még sózom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.