Jénai tálba teszem a hekkszeleteket, meglocsolom olívaolajjal, majd citromlével. Sót, borsot, reszelt citromhéjat teszek a tetejére. Erre kerül a durvára tört dió. 200 fokos sütőben készre sütöm kb. 20 perc alatt.
A burgonyát meghámozom, cikkekre vágom, jénai edénybe rakom. Olajjal meglocsolom, sózom, borsozom, apróra vágott petrezselyemmel meghintem, meglocsolom tejszínnel. Először lefedve puhulásig sütöm, majd fedő nélkül enyhén megpirítom a tetejét.
Megjegyzés
Finom száraz vagy félszáraz fehér, illetve rozébor illik hozzá.
A receptet és a fotót Vonyi küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.