Elkészítés: 6 tojás fehérjét 1 kanál citromlével felverünk, közben kis adagokban hozzáadjuk a kristálycukrot, 5 percig gőz felett, majd levéve jó keményre verjük. Óvatosan hozzákeverünk 18 dkg darált diót.
Tepsibe kis halmokat formázunk és 70-80 fokos sütőben, nyitott ajtónál (pl. fakanállal kitámasztjuk a sütőajtót) szárítjuk kb. 1 órát.
A krémhez 6 tojás sárgáját eldolgozunk 6 kanál porcukorral, 2 kanál kakaóval, gőz felett sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk 25 dkg vajat.
2-2 habcsókot a krémmel összeragasztunk, darált dióba forgatjuk. Tulajdonképpen másnap az igazi (ha megéri a másnapot), finom omlós lesz a habcsók, szinte szétolvad a szánkban…
Jó sütögetést!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.