Elkészítés: A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, a húst vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a rizslisztet, összekeverjük, fél órán át a hűtőben hagyjuk összeérni.
A sárgarépát és az uborkát gyufaszál vékonyra vágjuk. A pórét és a paprikákat kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát apróra felkockázzuk. Az ananászkarikákat felaprítjuk, a levéből 1 dl-t megtartunk.
Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat felforrósítunk, rádobjuk a húst, erős tűzön 3-4 percig pirítjuk.
Egy másik nagy serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat, beleszórjuk a gyömbért és a fokhagymát, erős tűzön, folyamatosan keverve pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a pórét, 1 perc múlva a paprikát, további 1 perc múlva a sárgarépát, az uborkát, végül az ananászt.
A mártáshoz a mézet, a ketchupot, a borecetet, az ananászlét és a keményítőt simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldségekhez keverjük a húst, ráöntjük a mártást, éppen csak összeforraljuk, és tálaljuk.
Párolt rizs illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.