Elkészítés: A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor először hozzáadjuk az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és még 1-2 percig verjük, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd 3 egyforma méretű kört formázunk a keményre vert habból. (2 db tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez.)
Előmelegítjük a sütőt 130 fokra, majd behelyezzük a tepsit, és 60 percig sütjük (szárítjuk) a lapokat. Ezután kikapcsoljuk a sütőt, és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni a lapokat. (Én légkeveréses sütőbe szárítottam meg a lapokat egyszerre betéve mindkét tepsit.) Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Ezután botmixerrel pépesítjük, vagy ízlés szerint villával összenyomkodjuk.
A mascarponét simára keverjük a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret.
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük az epres mascarponekrémhez.
Az egyik tortalapot tálcára helyezzük, rákanalazzuk a krémet. Ezután ráhelyezzük a második lapot, majd megint krémet. Végül következik a harmadik habcsóklap, amire a maradék krémet kanalazzuk.
A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött megolvasztjuk, majd a torta tetejére csorgatjuk, várunk pár percet, hogy megdermedjen.
Tálaláskor éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.