Elkészítés: Tisztítás után az epret pépesre aprítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, 2 dkg cukorral és a sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
Simára keverjük a tojássárgáját ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral, a liszttel, az eperpürével és kb. 1/2 dl tejjel. A maradék tejet pici sóval felforraljuk, lassú forralásnál a tojáshabot kb. 2 részletben beleszaggatjuk, oldalanként kb. 1/2-1/2 percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
A forró tejbe folyamatosan belekeverjük a epres-tojássárgás keveréket, és sűrűsödésig mérsékelt hőfokon főzzük (nem forraljuk).
Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük, a tetejére habgaluskát halmozunk, reszelt citromhéjjal, aprított eperrel, jól behűtve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.