Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Epres - Meggyes Mascarponés Csokis Torta recept
recept
Rafinált

Epres - Meggyes Mascarponés Csokis Torta

180 perc
8 adag
Átlagos
2021. 10. 02.

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük, nekem elektromos sütőm van, alul-felül sütésre állítottam, 180 fokra. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát, alul kibéleljük sütőpapírral, majd egy hagyományos piskótát sütünk 4 tojásból.A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket keményebb habbá verjük egy csipet sóval. A sárgákat, cukorral, vízzel és a sütőporral habosra keverjük, kézi habverővel. Majd ebbe a masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéket, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot, és ez által légies maradjon a massza. Beleöntjük a formába, és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. Ha jó, kivesszük, teljesen kihűtjük, az aljáról leszedjük a sütőpapírt és 3 felé vágjuk. Előkészítjük a meggyzselének az alsó és a középső réteget, mivel gyorsan kell dolgozzunk a zselével.A mirelit meggyet egy lábosba tesszük, kissé kiengedve, és meghintjük a 3 teáskanál porcukorral, majd összekeverjük. Lassú tűzön pépessé főzzük, ha kell öntsünk rá egy kis vizet. Amikor már jó pépes, egy szűrőn átnyomkodjuk, amennyire tudjuk, vagy esetleg turmixolhatjuk is, én a szűrőt használtam, ügyeljünk, mert nagyon forró. Majd beleöntjük a 2 tasak tortazselét, gyorsan összekeverjük, ahogy kezd hatni a zselatin, ráöntjük a piskótalapokra, és ahogy tudjuk, elkenjük rajta.A csoki krémet vízgőz fölött készítjük el. Először beleöntjük a tejszínt, kicsit melegítünk rajta, majd beletördeljük a csokit és szépen felolvasztjuk a tejszínben. Hagyjuk kissé kihűlni, de annyira, hogy még kenhető legyen, de ne folyós.Az epres krémhez, az epret 250 ml tejjel 6 dkg cukorral felteszünk főni. A maradék tejet a szamócás pudinggal csomómentesre elkeverjük. Amikor az eper kezd puhulni, levesszük a tűzhelyről, és turmixal pépesítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a szamóca pudingot és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Azért, hogy ne bőröződjön be a teteje, frissen tartó fóliát tegyünk a tetejére, közvetlenül érintkezve a krémmel.A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd valamelyest lehűtjük, hogy ne legyen túl meleg a krémhez. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét, a fehér csokit és az epres masszát, végül a zselatin fixet és a piros gél ételfestéket. Az egészet jól összekeverjük.A habcsóknál a tojásfehérjéket és a 12 dkg cukrot hőálló edénybe tesszük és vízgőzre helyezzük. Felolvasztjuk a kristálycukrot folyamatos kevergetés mellett, és csípősre melegítjük. Csípősre, vagyis addig, amíg az ujjunknak már eléggé meleg. Ez után beleöntjük egy másik edénybe és addig verjük, amíg jó kemény és fehér habot nem kapunk, kb. 5 perc, itt leállunk, beletesszük a 2 kiskanál porcukrot és további 3 percig verjük. Habzsákba töltjük. A habzsák oldalát piros zselés ételfestékkel csíkokat húzunk és beletöltjük a habcsókmasszát. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd kis „rózsákat” nyomunk egymás mellé, de nem túl szorosan. A sütőt beállítjuk 80 fokra és kb. 2 óráig szárítjuk.A díszítéshez, a 150 ml tejszínt kemény habbá verjük és az epres mascarponés krémből kiveszünk bő 3-4 evőkanálnyit és jól összekeverjük a tejszínnel, majd végül még rakunk bele piros gél ételfestéket.Csoki csorgatáshoz a csokit ugyanúgy készítjük, mint a csoki krémet.Torta összerakása:Az alsó, már meggyzselés piskótalapot visszahelyezzük a tortaformába, rákanalazzuk a csoki krém felét, elegyengetjük, a tetejére tördelünk habcsókot, majd kicsit a hűtőbe tesszük, kb 5 percre. Kivesszük és jöhet az epres mascarponés krém fele, majd rá a meggyzselés piskóta, csoki krém másik fele, habcsók, az epres mascarponés krém másik fele és az utolsó piskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel kivesszük és a díszítésre szánt krém egy részével bevonjuk a tortát, a tetejéről lefelé a díszítésre szánt csokival lecsorgatjuk. A krém másik részével a tetejére habzsákból „rózsákat” nyomunk és a maradék habcsókkal is díszítjük, és a tetejére tördelünk belőlük.

Megjegyzés
Igaz, kicsit időigényes, de a végeredmény magáért beszél. Saját készítésű habcsók helyett, használhatunk boltit és azzal időt tudunk spórolni.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Kolbászos tészta
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Pisztáciás halva
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű zellerkrémleves
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fűszeres sütőtökös pite
Recept
Egyszerű

Fűszeres sütőtökös pite

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Hegyiné Móricz Emília szerző profilképe

Hegyiné Móricz Emília

Gesztenyés álom
Recept
Egyszerű

Gesztenyés álom

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sztrapacska
Recept
Egyszerű

Sztrapacska

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Frankfurti leves alaprecept
Recept
Egyszerű

Frankfurti leves alaprecept

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ketchupos-virslis falatka
Recept
Egyszerű

Ketchupos-virslis falatka

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Friss receptek

Kolbászos tészta recept
Recept
Egyszerű

Kolbászos tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Madártej recept
Recept
Egyszerű

Madártej

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Pisztáciás halva recept
Recept
Egyszerű

Pisztáciás halva

150 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Egyszerű zellerkrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű zellerkrémleves

30 perc
|
2 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fűszeres sütőtökös pite recept
Recept
Egyszerű

Fűszeres sütőtökös pite

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Hegyiné Móricz Emília szerző profilképe

Hegyiné Móricz Emília

Gesztenyés álom recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyés álom

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sztrapacska  recept
Recept
Egyszerű

Sztrapacska

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Frankfurti leves alaprecept
Recept
Egyszerű

Frankfurti leves alaprecept

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ketchupos-virslis falatka recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos-virslis falatka

25 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Káposztás tészta recept
Recept
Egyszerű

Káposztás tészta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Habkönnyű túrós (cukor- és gluténmentes) recept
Recept
Egyszerű

Habkönnyű túrós (cukor- és gluténmentes)

25 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Tökös-mákos rétes pofonegyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Tökös-mákos rétes pofonegyszerűen

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Somogyi Bea szerző profilképe

Somogyi Bea

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.