Elkészítés: A mandulás ostya elkészítéséhez melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre (180 fokra, légkeverésesnél 160 fokra). Kenjünk ki vékonyan két sütőlapot. Verjük a tojásfehérjét habbá. Fokozatosan adagolva adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük addig, amíg a cukor elolvad. Forgassuk bele a lisztet és a vajat. Szedjünk púpozott teáskanálnyi halmokat az előkészített sütőlapra (kb. 4 darabot egy lapra), majd szórjuk meg mandulapehellyel. Süssük kb. 5 percig, vagy amíg az ostya aranybarna lesz. Hagyjuk a sütőlapon kihűlni.
Keverjük össze a cukrot, a vajat és a tejszínt egy kisebb lábasban, és forraljuk fel. Vegyük kis lángra, és állandó keverés mellett főzzük további 5 percig, vagy amíg a keverék kissé besűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a gyümölcsöt. Osszuk szét a fagylaltot négy pohárba. Locsoljuk meg áfonyaszósszal. Mandulás ostyával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.