A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, burgonyatörővel összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, egy csipet sót és összegyúrjuk.
Kinyújtjuk 0,5 centi vastagra, majd kis négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy fél szilvát, megszórjuk fahéjjal és egy kevés barna cukorral. Összecsípjük a négy sarkát és gombócot formázunk belőle.
A vizet sóval feltesszük főni. Ha forr, akkor belerakjuk a gombócokat és az egészet megkeverjük, nehogy leragadjon. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Kiszedjük, majd beleforgatjuk őket a cukorral összekevert mákba. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.