Elkészítés: 1 dl langyos tejben feloldjuk a cukor felét, simára keverjük az élesztővel, és hagyjuk a kétszeresére kelni. A liszthez hozzáadjuk a kovászt és a maradék langyos tejben elkevert tojássárgákat, maradék cukrot, sót, citromhéjat, és fakanállal vagy dagasztógéppel jól kidolgozzuk. 2-3 részletben beledolgozzuk az olvasztott, de nem forró margarint, végül a rumot. Tetejét megszórjuk liszttel, és letakarjuk konyharuhával, majd kétszeresére kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A fánkokat egymástól 5 cm-re lisztezett deszkára helyezzük. Tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, és ismét letakarjuk, kétszeresére kelesztjük. Lábasban 2-3 ujjnyi forró olajban sütjük. A fánkok közepét hüvelykujjal benyomjuk, és 4-5 darabot azzal a felével tesszük olajba, ami felül van. Lefedjük a lábast, mérsékelt tűzön 4-5 percig sütjük, majd megfordítjuk, és fedő nélkül sütjük tovább. Papírkendővel leitatjuk a felesleges zsiradékot. Vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejüket, és a közepébe lekvárt pottyantva esszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.