Elkészítés: A krumplit meghámozom, kockára vágom. A hagymákat megpucolom, darabolom. A brokkolit rózsáira szedem, a vastag szárát darabolom. A petrezselymet összevágom. A sajtot lereszelem.
Egy lábasban vajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a fokhagymát, a krumplit és a brokkoli szárát, felöntöm bő fél liter vízzel, beleteszem a leveskockát, sózom, borsozom. Amikor majdnem megfőtt, beleteszem a brokkolirózsákat is, és beleszórom a petrezselymet.
Amikor kész, félreteszek néhány brokkolirózsát, a többit botmixerrel pépesítem. Öntök bele bort, tejszínt, s szórok bele szerecsendiót. Még egyszer megkeverem, majd átforralom.
Elkészítem a pirítóst zsemléből.
Tálaláskor a levesbe teszem a félretett brokkolirózsákat. Locsolok rá repceolajat, melléteszem a reszelt sajttal megszórt pirítóst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.