Elkészítés: Dörzsöljük a kockacukrot a megmosott és megszárított citrom héjára. A tejet forraljuk fel a cukorral, a vajjal és egy kis sóval. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a leszitált lisztet, és egy fakanállal jól keverjük össze. Tegyük vissza a tűzre, és folyamatos keverés mellett főzzük kis lángon jó 10 percig, vagy míg a fazék széléhez nem kezd ragadni. Hagyjuk kihűlni, majd egyenként keverjük össze a tojásokkal. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Egy kanállal formázzunk halmokat a sütőpapírral leterített tepsire – egymástól megfelelő távolságra – és szúrjuk meg őket egy villával.
Süssük a fánkokat az előmelegített sütőben 25-30 percig, míg aranysárgára nem sülnek, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Vágjuk őket ketté. Keverjük össze a Nutellát a darált mogyoróval, majd adjuk hozzá a tejszínt és a porcukrot. Töltsük meg a kettévágott fánkokat.
Jó tanács: a még meg nem töltött fánkokat egy jól lezárt fémdobozban akár egy hétig is eltarthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.