Elkészítés: 1.) A tésztát bedagaszthatjuk és megkeleszthetjük kenyérsütőgépben (én így csináltam), vagy hagyományos módon, amit most leírok:
- A friss vagy szárított élesztőt tegyük tálkába, adjunk hozzá egy kevés cukrot, a meleg víz felét, és villával keverjük, amíg az élesztő feloldódik.
- Pihentessük a keveréket kb. 10 percig - akkor jó, ha krémes állagúvá válik. Mielőtt hozzáadjuk a tésztához, keverjük át még egyszer.
- A lisztet tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, majd az élesztős keveréket, végül a maradék vizet. Fakanállal addig keverjük, amíg a massza összeáll, ekkor gyúrjuk gömbbé a tésztát.
2.) Szórjunk meg liszttel egy gyúródeszkát, és 10 percig kézzel gyúrjuk át a tésztát, hogy egyáltalán ne ragadjon. Ki kell lapítani kézzel, majd egymásra hajtani az oldalakat, majd megint kilapítani, és megint hajtani. Ettől állítólag nagyon könyű lesz majd a tészta - és tényleg!
3.) Tegyük a tésztát egy tálba, takarjuk le ronggyal, és kelesszük még tovább (kb. 1,5 órán át).
4.) Helyezzük a tésztát olajjal megkent sütőlapra (tepsibe), és kézzel nyújtsuk 30 cm átmérőjű, 1-1,5 cm vastag kör alakra. Ujjbegyünkkel nyomkodjunk bele gödröket, és locsoljuk meg a maradék olajjal, szórjuk meg durva szemcséjű sóval.
5.) Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 perc alatt megsül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.