Elkészítés: A csirkét feldarabolom, az úgynevezett jobb darabjait fűszerezem, egy tepsiben a sütőben szép pirosra sütöm. A csontos részeit elrakom, majd jó lesz levesnek. Miután megsült, kiszedem és félreteszem.
A sült zsírt átöntöm egy lábosba, 5 nagy gerezd fokhagymát rányomok a forró zsiradékra, de vigyázok, hogy meg ne égjen. Rászórok kevés pirospaprikát, felöntöm 1 nagy pohár tejföllel, és összeforralom, hozzáöntök 2 dl fehérbort, fűszerezem sóval, borssal, és belehelyezem a sült húsokat. Összeforralom, megszórom apróra vágott petrezselyemzölddel, majd leveszem a tűzről, és hagyom, hogy az ízek összeérjenek.
Közben megfőzöm a puliszkát. 1 liter vízbe beledobok egy kevés sót. Amikor a víz forrni kezd, bal markomból állandó keverés mellett belecsurgatok kb. 30 dkg kukoricadarát, folyamatosan keverem a puliszkát, jó sűrűre főzöm. Amikor már kemény, vizes kanállal leválasztom az edény faláról, és kiborítom egy tálra. A jó puliszka egyben kiesik az edényből. Vastag cérnával összevagdosom, a csirkével tálalom. A cérna azért jó, mert a puliszka a késre, kanálra ragad, ez elkerülhető, ha a kést, kanalat megvizezem, ill. zsiradékkal megkenem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.