Elkészítés: 1. A narancsokat alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot felforraljuk 3 dl vízzel, a narancsszeleteket beletesszük, lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. A szeleteket kiszedjük sütőpapírra, és hagyjuk lecsepegni.
2. A tésztához a tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, a likőrt. A lisztet elvegyítjük a mandulával, a sütőporral, egy csipet sóval, és a masszába dolgozzuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy savarin formát, és kibéleljük a narancsszeletekkel. Óvatosan belesimítjuk a tésztát – vigyázzunk, hogy a szeletek ne mozduljanak el. A sütőben kb. 35 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
4. A sárgabaracklekvárt megmelegítjük. A savarint óvatosan tálcára borítjuk, és megkenjük a lekvárral, ettől szép fényes lesz. Hagyjuk megszáradni, majd szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.