Elkészítés: 4 db tojást összedolgozok 2 dl telföllel, 2 dl vízzel, 4 dl burgonyapehellyel és a margarinnal. Sóval-borssal ízesítem. 1 kg lisztet hozzáadok, majd a felfuttatott élesztőt is. Nyújtható, de nem túl lágy tésztát kell nyerni, ezért tejfölt adok hozzá szükség szerint. Kb. 1 órán át kelesztem, majd lisztezett lapon kb. 10-14 mm-re nyújtom. Megkenem egész tojásból készült masszával és megszórom füstölt reszelt sajttal. Derelyevágóval téglalap formákra szabdalom. Így a leggazdaságosabb, főleg, ha a tésztát is szögletesre nyújtom előtte.
Zsömleszínűre sütöm. Napokig puha marad.
Személyes hozzáfűzés: Elkészítése csak a kelesztés miatt tűnik időigényesnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.