Elkészítés: A töltelékhez a narancslében felforraljuk a cukrot, belekeverjük a darált diót, a fahéjat és a rumaromát. Félretesszük.
A tésztához a liszthez, a puha margarinhoz, a 2 tojássárgájához, hozzáöntjük a vörösbort, hozzáadjuk a cukrot, csipet sót. Tésztát gyúrunk belőle. 3 részre osztjuk, az egyik cipó kicsit nagyobb legyen. Ez lesz az alsó lap.
Egy kikent, lisztezett kisebb tepsibe belefektetjük a méretre sodort alsó lapot. A töltelék felét rákenjük, ezt megkenjük sárgabaracklekvárral, megszórjuk mazsolával, és narancshéjat reszelünk rá. Erre jön a középső lap, a töltelék második fele, lekvár, mazsola, narancshéj. Befedjük a felső lappal, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 200 °C-on 30-35 percig sütjük.
Amíg meleg a tészta, a tetejére rásimítjuk a puha vajjal összekevert kakaóport vagy az olvasztott csokoládét.
Másnap szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.