Elkészítés: A lisztet, a sót és a porcukrot tálba szítáljuk. 1 mokkáskanál liszthez kevés cukrot adunk, felöntjük 1 dl langyos tejjel, és belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk. A liszthez adjuk a 3 tojás sárgáját, a felfuttatott élesztőt, majd az olvasztott, de langyos vajat. A maradék tejjel összeállítjuk, jól kidolgozzuk (szükség esetén kevés olajat is adhatunk az összeállításhoz). Letakarva szobahőmérsékleten kelesztjük.
A megkelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 3 cm széles
csíkokra vágjuk. Fémrolókra feltekerjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Bő, forró olajban kisütjük.
A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, egy részét félretesszük a tejszínes díszítéshez. A maradék habhoz adjuk a lereszelt vagy áttört gesztenyét. Összekeverjük, majd a langyosra hűlt tésztákba töltjük.
Díszítjük tejszínhabbal, meggyel vagy cseresznyéval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.