Elkészítés: A töltelékhez a hagymaféléket és a petrezselymet aprítsuk fel, a sajtot reszeljük le, a bacont kockázzuk fel. Kevés olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és a póréhagymát, majd adjuk hozzá a bacondarabkákat és a petrezselyemzöld felét. Ha már kissé megpirultak, akkor adjuk hozzá a cukkinireszeléket, és jól forgassuk össze a hagymás-baconos alappal. Ha ezzel elkészültünk, akkor lassan öntsük hozzá a főzőtejszínt, és folyamatosan kevergessük. Főzés közben adjuk hozzá a krémsajtot, a reszelt füstölt sajtot, a medvehagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöld másik felét és a fűszereket. Gyakori kevergetés mellett főzzük, amíg elég sűrű nem lesz a massza, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni, mielőtt a palacsintába töltenénk.
A palacsintához keverjük össze a tojásokat a tejjel és a sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és keverjük addig, míg nem kapunk sima, csomómentes, folyékony tésztát, végül öntsük bele a szódavizet is. Teflonos serpenyőben, olaj hozzáadásával, megtartva a magas hőfokot süssük ki a palacsinták mindkét oldalát.
A palacsintákat töltsük meg a hagymás-cukkinis masszával a következőképpen:
1. Készítsünk elő fogpiszkálókat (palacsintánként kb. 4-5 darabot).
2. Helyezzünk a palacsinta közepére 1-2 evőkanálnyi masszát, majd óvatosan, hajtogassuk középre, fogjuk össze a palacsinta szélét, mintha csomagolnánk, batyut készítenénk.
3. Tűzdeljük meg több oldalról a batyunkat fogpiszkálóval, hogy stabilan megmaradjon.
4. Végül húzzunk a batyunkra vékony, fonott, füstölt sajtot (készen kapható), és díszíthetjük még metélőhagymával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.