Elkészítés: Az almát meghámozzuk, a sárgarépát és a gombát megtisztítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, majd a gomba kivételével nagyjából egyforma, de igen apró darabkákra vágjuk. A gombát felszeleteljük. A füstölt szalonnát és a vöröshagymát felkockázzuk.
A szalonnát elkezdjük sütni, s mikor még csak kezd üvegesedni, hozzáadjuk a vöröshagymát és a szintén apróra vágott fokhagymát. Tovább pirítjuk, majd beletesszük a gombát, a paprikát, a sárgarépát és az almát is. Csipet sót rászórva még kb. 10 percig pirítjuk. A löncskonzervet felkockázzuk és a zöldségekhez adjuk. Ha túl száraz lenne, kevés olajat öntünk alá, mert a darált hús hamar odaég. Állandó kevergetés mellett kissé átsütjük. Beletesszük a fűszereket, belereszeljük a citromhéjat, jól elkeverjük, majd egy burgonyatörő segítségével alaposan áttörjük, hogy sima masszát kapjunk. Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét és a vörösbort, majd annyi vízzel felöntjük, hogy sűrű mártás legyen. Beletesszük a leveskockákat és a csipet cukrot, majd elkeverjük.
Fedő alatt, kis lángon felforraljuk, majd forrás után még 15-20 percig főzzük. Sok főzésre nincs szükség, mert a löncshús nem nyers. Nem árt, ha többször megkeverjük.
Egy magas edényben vizet forralunk kevés sóval és olajjal, majd 1 csomag (50 dkg) makarónit vagy spagettit kifőzünk benne. A mártást a tészta tetejére halmozzuk, és reszelt sajttal alaposan meghintjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.