Elkészítés: 1. Csipetnyi sóval meg a vajjal együtt 1 dl vizet felforralunk, majd egyszerre beleöntjük az előzőleg átszitált lisztet. Közepes hőfokon kevergetve addig főzzük, amíg a tészta az edény aljától egy darabban elválik, és az edény alján fehér réteg keletkezik. Ekkor félrehúzzuk.
2. Az égetett tésztába azonnal beledolgozunk 1 tojást, majd keverőtálba tesszük, és hűlni hagyjuk. Végül egyenként belekeverjük a megmaradt tojásokat.
3. A masszát nagylyukú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral kibélelt tepsibe 12 halmot nyomunk. A maradék masszából 12 S alakú formát készítünk, mely a hattyú nyaka lesz. A halmok ne legyenek túl közel egymáshoz! 225 fokra (légkeverésnél 200 fokra) előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 percig sütjük.
4. Közben az étkezési keményítőt a cukorral, a tejjel és a tojássárgával összekeverjük, utána összeforraljuk, miután összesűrűsödött, levesszük a tűzről, és ekkor keverjük bele a rumaromát. Hagyjuk kihűlni.
5. A sütőből kivett fánkok tetejét ollóval még forrón levágjuk (óvatosan kell vágni, mert a tésztából gőz távozik), a fánkokat és a kalapokat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A kihűlt kalapokat ollóval vágjuk szárnyformára.
6. A fánkokat a krémmel megtöltjük, és ebbe helyezzük bele a szárnyakat és a hattyú nyakát.
7. A megolvasztott étcsokoládéból megformázzuk a hattyú csőrét, szemét megrajzoljuk fogpiszkálóval.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.