Elkészítés: A tésztához 25 dkg porcukrot, 5 dkg zsírt, 1 egész tojást, 3 evőkanál mézet, 7 evőkanál tejet gőz felett habosra keverünk, hozzáadunk 1 teáskanál szódabikarbónát, és 60 dkg liszttel összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, az egyik adagba 1 evőkanál kakaóport gyúrunk (amit kb. 2 evőkanál meleg vízzel péppé keverünk). A világos tésztából 2 lapot, a barna tésztából 12 rudat sütünk egy zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán. A sütőt előmelegítjük, a középső rácson sütjük a tésztát, gázsütő 3-as fokozatán (160-180 fokon) kb. 10 percig (világos karamellszínűre). A rudaknak is elég a 10 perc, amikor levesszük a tepsiről, azonnal egyenes felületre rakjuk, mert csak nagyon melegen képlékenyek. Amint kicsit hűlnek, megkeményednek, és ha esetleg görbe, nehéz a sütibe ügyeskedni.
A krémhz 5 dl tej és 5 dl víz keverékében 2 evőkanál lisztet, 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverünk, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. Lágy, finom krémet kapunk.
Összeállítás: A kisült lapokat még melegen 3-3 egyforma részre vágjuk. 1 lapot tálcára teszünk, megkenjük krémmel, 3 rudat teszünk rá, ismét krém és 2 rúd következik, majd krém és 1 rúd. A 2 oldallappal jól összenyomjuk, csokimázzal bevonjuk (tortabevonó csoki gőz fölött megolvasztva+pici olaj). Legalább 1 napig állni hagyjuk, utána szépen szeletelhető. 2 db házikó süti lesz ebből az adagból.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.