Elkészítés: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és 1-2 liter vízben feltesszük főni. A vízbe egy csipet sót, szegfűszeget, cukrot, fahéjat és reszelt citromhéjat teszünk, és hozzáöntjük a vörösbort is.
Ha a meggy már puha, tejszínes habarással sűrítjük. Lehűtjük, majd tálalás előtt 1 órával hűtőszekrénybe tesszük.
Konzerv meggyből is készíthetjük. A konzerv levét leszűrjük, és kevés vízzel kipótolva, hozzáadva a vörösbort is az előbbi fűszerekkel feltesszük főni. Ha forr a fűszeres-boros lé, tejszínes habarással sűrítjük, és újból felforraljuk. Utoljára tesszük hozzá a kimagozott meggyet, végül egy kevés citromlevet adunk hozzá, lehűtjük, és hidegen tálaljuk.
Tálaláskor meghintjük pirított mandulalapokkal, és tejszínhabot is kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.