Elkészítés: A pörkölthöz a hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy kis olajon megpirítjuk (egy apró trükk: sózzuk meg és öntsünk rá egy kis vizet). Amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk a húst, megsózzuk kicsit. Amikor a hús már szép fehér, levesszük a tűzről, hozzáadunk 2-3 teáskanál pirospaprikát (a mennyiség ízlés és a paprika minősége szerint változhat). Visszatesszük a tűzre, felengedjük vízzel (hogy bőven ellepje a húst), majd beledobjuk a paradicsomot és a paprikát (félbevágva vagy negyedelve). Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz, de a levéből maradjon bőven!
Amíg a pörkölt fő, elkészítjük a besamelmártást: a tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat/olajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük, krémesre főzzük.
Amikor a pörkölt elkészült, a húst, a paradicsomot és a paprikát (lényegében mindent, kivéve a szaftot) ledaráljuk vagy turmix-szal pépesítjük. A besamelt a megmaradt szafttal összerottyantjuk kissé.
Összeállítás: egy jénai aljára először tésztából teszünk egy réteget, majd egy réteg hús következik, majd tészta, mártás, aztán kezdjük előről. A legtetején mártás legyen, erre ráreszeljük a sajtot.
Előmelegített 140-150 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.