Elkészítés: A marhahúst összekeverjük a tojással és az apróra vágott hagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával és fokhagymával ízlés szerint ízesítjük.
Magasabb szélű serpenyőben felforrósítunk 1 dl étolajat, és a készre kevert marhahúsból apró, kb. 3 cm átmérőjű golyókat formázunk, a forró
olajban elősütjük (2-3 perc alatt). Ha ez megvan, akkor lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, és óvatosan, lassan felöntjük a paradicsomlével. Ismét visszatesszük a tűzre, és kb. 15 perc alatt készre pároljuk a gombócokat. Vigyázzunk, ne főzzük szét a gombóckákat.
Ha megfőtt, beletesszük a ribizlivelőt, és
egyet forralunk rajta.
Az időközben kifőzött tésztát kupacba tesszük a tányérra, a közepébe helyezzük a gombócokat, majd a paradicsomos szósszal alaposan meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.