Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk. A sajtot kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Az uborkát lecsepegtetjük, feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, a húsát kb. olyan szeletkékre, vágjuk, mint a sajt.
Elkészítés: A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a majoránnát, sót, borsot, és sima masszává keverjük. Kicsi, kb. 3 cm-es gombócokat, készítünk belőle. Az olajt felforrósítjuk, beletesszük a gombócokat, aranysárgára sütjük, papírszalvétára kiszedjük és kihűtjük. Amikor a kis gombócok kihűltek, kis nyársakra húzunk egy-egy gombócot, csemegeuborka-darabot, sajtot és paprikaszeletet. Ezt ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Tálalásig fóliával lefedjük, hogy ne száradjanak ki.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 nyárs: 120 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.