Elkészítés: A lisztből a cukros tejben felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, 4 dkg zsírral és szükség szerinti tejjel könnyű kelttésztát készítünk. Egy órát pihentetjük, majd deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra, majd két hosszú félre vágjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket: a hagymát a szalonnával apróra vágjuk, megprirítjuk. A darált húst hozzákeverjük, és gyengén átsütjük. Az apróra vágott főtt tojást, póréhagymát, hagymát, fokhagymát, az apróra vágott gombát fűszerezzük, majd a húsos-hagymás keverékhez adjuk, átfőzzük, utána belekeverünk 2 evőknál mustárt és az 5 dkg füstölt sajtot. Ha kihűlt, megtöltjük a tésztákat, a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk, és ismét kelni hagyjuk (kb. 20 perc). A megkelt tésztát tepsire rakjuk, majd a sütőben kb. 180 fokon megsütjük. (Célszerű sütőpapíron sütni, nekem anélkül leragadt.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.