Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Összekeverjük a darált húst, a snidlinget, a köményt, a cseresznyepaprikát, a rizst, a tojást, a citromlevet és a zöldpaprikát, ízlés szerint sózzuk, összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk belőle. Olajjal kikent tepsire rakjuk a húsgolyókat, és körben megkenjük olajjal. A sütőben 15–20 percig sütjük, amíg szép piros lesz. A paradicsompüréhez adunk 2 evőkanál vizet, és felforraljuk. A tüzet mérsékeljük, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott keményítőt, a Tabascó-mártást, megsózzuk, és hagyjuk besűrűsödni. A húspogácsákat melegen vagy hidegen a pikáns szósszal tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 230 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.