Elkészítés: A tésztához először a porcukor kb. 1/2 részét a tojássárgákkal gépi habverővel habosra keverem (jó fehéredésig), beleöntöm az olvasztott vajat, az aromát és a sót, elkevertetem. A maradék cukrot a tojásfehérjével nem túl kemény habbá verem, ha kész, a kihabosított tojássárgájával egy spatula segítségével óvatosan összekeverem, amikor kezd márványosodni, több részletben beleteszem a lisztet (mivel nincs benne sütőpor, csak a hab adja meg a tartását, ezért óvatosan a keveréssel, inkább forgatom, mint keverem).
3 db kb. 37×40-ös sütőlapra tett sütőpapíron egyenletesen elosztom, elegyengetem, előmelegített 200 C fokos sütőben 6 perc alatt aranybarnára sütöm. (Egyszerre csak egy lapot kenek, amíg sül, addig van idő a következőre, így kisebb az esélye a habos massza összeesésének). A megsült lapokat lisztezett táblára fordítom, kicsit egyengetem, hagyom kihűlni, majd leszedem róla a papírt. Mindhárom lapot megfelezem, így kapok 6 tésztalapot.
A krémhez a vajat jól kihabosítom a vaníliáscukorral és egy kevés porcukorral. Az olvasztott vajba beleteszem a csokit, és szép lassan felolvasztom (ne legyen forró, csak langyos). A tojásokat a porcukorral elkeverem, és csípősre hevítem habverővel kevergetve (jó forró, ha beledugom a ujjam, vigyázok, hogy a tojás ki ne csapódjon), átöntőm egy keverőtálba, és kihűlésig habosítom (jó kemény habbá).
A vajba teszek egy keveset, spatulával óvatosan belekeverem, majd jöhet a többi, ha nagyjából elkeveredtek, jöhet az olvasztott csoki, azt is szoktatjuk kicsit, majd bele a többit, kézi habverővel folytatjuk a keverést, hogy jó egynemű legyen, ha szép sima, akkor kész (kicsit össze fog esni, de ez nem gond).
A krém 1/5 részével megkenem az első lapot, rá a következőt, azt is megkenem, és így tovább, a hatodik lap a dobostető elkészülte után kerül rá.
A tetőhöz a kockacukrokat megolvasztom egy edényben (nem égetem, olvasztom lassan, le-levéve a tűzről), csomó- és kristálymentesre. Ha kész, a hatodik lapot deszkára téve a közepére öntöm a kívánt mennyiséget, majd elegyengetem. Egy vajazott kés fokával felosztom, bejelölöm a szeletek méretét, belenyomom a kés fokát. Ha nem sikerül időben végezni vele és megdermedt, nem hagyja magát, 200 C fokos sütőbe teszem pár másodpercre), majd egy kissé ferdén tartott vajazott kést teszek a mélyedésekbe, a fokára ütve elroppantom a cukros lapot. Ha megköt, felrakom atortára.
Az oldalakat a maradék krémmel megkenem, lereszelt édes kekszmorzsával felhúzom - és kész.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.