Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ínyenc Dobos-torta recept
recept
Rafinált

Ínyenc Dobos-torta

90 perc
0 adag
Megfizethető
5
2015. 01. 25.

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához először a porcukor kb. 1/2 részét a tojássárgákkal gépi habverővel habosra keverem (jó fehéredésig), beleöntöm az olvasztott vajat, az aromát és a sót, elkevertetem. A maradék cukrot a tojásfehérjével nem túl kemény habbá verem, ha kész, a kihabosított tojássárgájával egy spatula segítségével óvatosan összekeverem, amikor kezd márványosodni, több részletben beleteszem a lisztet (mivel nincs benne sütőpor, csak a hab adja meg a tartását, ezért óvatosan a keveréssel, inkább forgatom, mint keverem).

3 db kb. 37×40-ös sütőlapra tett sütőpapíron egyenletesen elosztom, elegyengetem, előmelegített 200 C fokos sütőben 6 perc alatt aranybarnára sütöm. (Egyszerre csak egy lapot kenek, amíg sül, addig van idő a következőre, így kisebb az esélye a habos massza összeesésének). A megsült lapokat lisztezett táblára fordítom, kicsit egyengetem, hagyom kihűlni, majd leszedem róla a papírt. Mindhárom lapot megfelezem, így kapok 6 tésztalapot.

A krémhez a vajat jól kihabosítom a vaníliáscukorral és egy kevés porcukorral. Az olvasztott vajba beleteszem a csokit, és szép lassan felolvasztom (ne legyen forró, csak langyos). A tojásokat a porcukorral elkeverem, és csípősre hevítem habverővel kevergetve (jó forró, ha beledugom a ujjam, vigyázok, hogy a tojás ki ne csapódjon), átöntőm egy keverőtálba, és kihűlésig habosítom (jó kemény habbá).

A vajba teszek egy keveset, spatulával óvatosan belekeverem, majd jöhet a többi, ha nagyjából elkeveredtek, jöhet az olvasztott csoki, azt is szoktatjuk kicsit, majd bele a többit, kézi habverővel folytatjuk a keverést, hogy jó egynemű legyen, ha szép sima, akkor kész (kicsit össze fog esni, de ez nem gond).

A krém 1/5 részével megkenem az első lapot, rá a következőt, azt is megkenem, és így tovább, a hatodik lap a dobostető elkészülte után kerül rá.

A tetőhöz a kockacukrokat megolvasztom egy edényben (nem égetem, olvasztom lassan, le-levéve a tűzről), csomó- és kristálymentesre. Ha kész, a hatodik lapot deszkára téve a közepére öntöm a kívánt mennyiséget, majd elegyengetem. Egy vajazott kés fokával felosztom, bejelölöm a szeletek méretét, belenyomom a kés fokát. Ha nem sikerül időben végezni vele és megdermedt, nem hagyja magát, 200 C fokos sütőbe teszem pár másodpercre), majd egy kissé ferdén tartott vajazott kést teszek a mélyedésekbe, a fokára ütve elroppantom a cukros lapot. Ha megköt, felrakom atortára.

Az oldalakat a maradék krémmel megkenem, lereszelt édes kekszmorzsával felhúzom - és kész.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Majerferi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Friss receptek

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Rafinált

Sajttekercs, ahogy Gáspár Bea készíti

135 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos-majonézes tonhalkrém recept
Recept
Egyszerű

Joghurtos-majonézes tonhalkrém

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.