Előkészítés: A csülköt jól megmossuk. A hagymát meghámozzuk. A csülköt az egész hagymával együtt - annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi-, feltesszük főni.
Mielőtt a hús teljesen megpuhulna, egy szem tisztított burgonyát is hozzáadunk. Amint a krumpli megpuhult, szűrőkanállal kiszedjük a léből a hagymával együtt. Mélyebb tálba tesszük, rámerünk a léből, és sűrűvé turmixoljuk. Ezzel sűrtjük majd be az ételt.
Elkészítés:
1. Amíg a csülök tovább fő, megtisztítjuk a zöldségeket. A kelkáposztát feldaraboljuk, forró vízben három percen át főzzük, majd leszűrjük. A maradék burgonyát kis kockákra, a répát fél karikákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk
2. Amikor a csülök olyan puha már, hogy ki tudjuk belőle fordítani a csontot, kicsontozzuk, a húst össszevágjuk, félretesszük. A visszamaradt lébe belereszeljük a burgonyát, a répát, a kelkápozstát és a fokhagymát. Csak annyi lé legyen rajta, amennyi a zöldségeket ellepi. Megszórjuk a köménnyel, a majorannával és puhulásig főzzük.
3. Ekkor belekeverjük a sűrítő turmixot, az összevágott húst, és megszórjuk petrezselyemmel. Ha szükséges, fűszerezzük, összeforraljuk és forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.