Elkészítés: A lisztet a sertészsírral elmorzsolom, hozzáadom a sütőport, a porcukrot, a tojást és annyi tejet, hogy jól formálható tésztát kapjak.
Elkészítem a tölteléket: a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a tejet összekavarom, és pár percig főzöm.
A tésztát két lapba nyújtom. Az első lapra rákenem a szilvalekvár felét, majd erre a főtt máktölteléket. A mákra rákenem a lekvár másik felét, ráteszem a második tésztalapot, megszurkálom villával, és 20 perc alatt aranysárgára sütöm.
Ha kihűlt, kockákra vágom, és porcukorral meghintve tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.