Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát, a burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, a hagymát finomra, a burgonyát és a répát apróra vágjuk. Félreteszünk a díszítéshez 4 kaporbóbitát, a többit felaprózzuk. A gépsonkát vékony csíkokra szeljük.
Elkészítés: A forró olajban megfonnyasztjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, a répát, erős tűzon 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a húsleveskockát, 1,2 liter vizet, felforraljuk, majd fagyos állapotban beletesszük a kelbimbót, és mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (kb. 25 perc). Kiemelünk a levesből 12-16 kisebb kelbimbót, melegen tartjuk. A levest botmixerrel krémmé turmixoljuk, ízlés szerint utánasózzuk, őrölt borssal fűszerezzük, felforraljuk, végül belekeverjük a kaprot. A levest tányérokba szedjük. 1-1 kávéskanál tejföllel, a tál közepére halmozott, félretett kelbimbókkal és sonkacsíkokkal, majd a kaporbóbitákkal díszítve forrón kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.