Elkészítés:
1.) A tésztához a margarint megpuhítjuk, majd habosra keverjük a tojások sárgájával és a porcukorral. Hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amibe egy pici cukrot teszünk. Apránként hozzáadjuk a lisztet, plusz egy kevés sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva (!) megkelesztjük.
2.) Töltelék: a mákot ledaráljuk, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat (ízlés szerint), a vaníliás cukrot és a 8 evőkanál tejet. Alaposan összekeverjük az egész mákos tölteléket.
3.) A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk, megszórjuk a máktöltelékkel és felgöngyölítjük. (Jó hosszú lesz!)
4.) Kettévágjuk a felgöngyölt tésztát, és kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük mind a két rudat. 15 percig letakarva, meleg helyen tovább kelesztjük a tésztát.
5.) Mindkét rudat tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.