Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól bedagasztjuk - akkor jó, ha az edény falától elválik -, letakarva, meleg helyen 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a margarint a cukorral krémes állagúvá keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport is.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kétfelé vágjuk, és mindkettőt téglalap alakúra nyújtjuk. A kakaós krémet is megfelezzük, a tésztákra kenjük (meleg vizes késsel a legkönnyebb), egyenként feltekerjük, megsodorjuk, kettéhajtjuk, és összefonjuk.
Körülbelül 30x20 cm-es, magas falú tepsibe helyezzük az ostoros réteseket, hogy sütéskor csak fölfelé növekedjenek.
10-15 perces pihentetés után a tészták tetejét megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Mikor megsültek, tetejüket megkenjük cukros vízzel, hogy szép fényesek legyenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.