Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, és sóval, borssal fűzerezzük, majd kevés zsiradékon 3 percig pirítjuk (vagy addig, amíg színz kap). Kivesszük az előpirított csirkemellcsíkokat, és a visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd mellétesszük a 3 cm-es darabokra vágott zellerszárat. Rövid pirítás után a bor felét beleöntjük a serpenyőbe, és a borral együtt pároljuk tovább a zellerszárakat. Mikor majdnem kész, mellétesszük a magozott, félbevágott fekete olívabogyókat, és 1-2 percig együtt tovább pároljuk. Visszahelyezzük a csirkemellcsíkokat, rászórjuk a zöldfűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a citrom reszelt héját, rácsepegtetjük a friss citromlét. Kissé átforrosítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbor másik felét. Rövid ideig főzzük, csak addig, amíg a fehérbor illata megszelidül. Ekkor hozzáadjuk a főzőtejszínt, majd egyet forralunk rajta.
Az így elkészült frissen illatozó csirkés alapot összekeverjük az időközben kifőzött tésztával, és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.