Előkészítés: A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, négynek a húsát gerezdekre vágjuk, a maradék egy körtét (a legpuhábbat) villával összetörjük.
Elkészítés: A márványsajtot villával összetörjük, és összekeverjük a tejföllel, a körtepéppel, a citromlével. A lisztet a borral sima masszává keverjük, hozzáadunk 1-1 csipet sót és cukrot és a reszelt sajtot. Felforrósítjuk az olajat, a körtegerezdeket a boros-lisztes masszába mártjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Papírkendőre szedjük, és felitatjuk róluk az olajat. A márványsajtos szósszal kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 670 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.