Elkészítés: A csokoládékelyhek készítéséhez a csokoládét törjük darabokra, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel. Szilikon muffinformákba merjünk 1-1 teáskanálnyit az olvasztott csokoládéból, majd óvatosan folyassuk körbe a falon, hogy mindenhol jól befedje. Ha kihűlt, helyezzük pár órára hűtőbe, hogy megdermedjen. Ahogy megdermedt, óvatosan fejtsük le a szilikon burkolatot, majd fordítsuk ki a formából a kelyhet. Felhasználásig hűtőben tartsuk.
A sajtkrémhez habverővel keverjük össze a porcukrot a sajtkrémmel és a vaníliarúd belsejéből kikapart péppel, majd az előzetesen habbá vert kb. 1 dl tejszínt óvatosan forgassuk bele a krémbe. Az így kapott krémet felhasználásig hűtőben tartsuk.
A kompóthoz egy edényben keverjük össze a fagyasztott erdei gyümölcsből 1 csészényit 1/4 csésze porcukorral és 1 evőkanál lime-lével. Közepes hőmérsékleten forraljuk, majd vegyük le a hőmérsékletet, és alkalmankénti keveréssel kb. 10 perc alatt főzzük sziruposra, közben próbáljuk meg villával egyneműsíteni. Ha szükséges, némi víz hozzáadásával pótolhatjuk a folyadékveszteséget. A végén adjunk hozzá málnapálinkát. Mikor elkészült, hűtsük le, majd keverjük hozzá a maradék erdei gyümölcsöt. Tálalásig tartsuk hűtőben.
Tálaláskor a csokikelyhekbe merjünk a krémsajtból, majd halmozzuk a kompótot a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.